gr arrow
en tr
almiriki_chios_02 location01 location03 location04 location06 location08
Ένα όμορφο ταξίδι στο
Almiriki Hotel Apartments
scroll
gr arrow
en tr
almiriki_chios_02 location01 location03 location04 location06 location08
BOOK ONLINE
η πανέμορφη Χίο
Ερχόμενος στη Χίο οι επιλογές για εκδρομές και δραστηριότητες είναι πολλές.
Στην Υποδοχή του Almiriki μπορείτε να αναζητήσετε τις περιηγήσεις που ταιριάζουν στο χαρακτήρα σας άλλες ήπιες ή πιο τολμηρές.
Από τα "πρέπει" των εκδρομών είναι η επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Βέσσας, του Πυργί, των Μεστών, των Ολύμπων με το ξεχωριστό κάθετο σπήλαιο και τα Αρμόλια.
Το καθένα ξεχωριστό χωριό με τις ιδιαιτερότητές του και τις απαράμιλλες ομορφιές του. Μην ξεχάσετε να δείτε από κοντά τον "σκίνο" τον θάμνο δηλαδή που στάζει το δάκρυ του μαστιχιού.
Η δυτική πλευρά της Χίου έχει πολλές όμορφες παραλίες. Απέναντι από τον κόλπο του Λιθίου βρίσκεται η παραλία Τραχίλι με την βίγλα στην κορυφή του λοφίσκου να αγναντεύει αγέρωχα τη θάλασσα του Αιγαίου. Πολλές οι όμορφες και απρόσμενες παραλίες κοντά στο Λιθί και σε όλη τη Χίο, άλλες οργανωμένες με κόσμο ή λιγότερο, σίγουρα πολλές θα κλέψουν την καρδιά του επισκέπτη.
Ανακαλύψτε την δική σας!
Σίγουρα η εκδρομή στο βόρειο τμήμα της Χίου θα σας εκπλήσσει ευχάριστα με την απρόσμενη ομορφιά του τοπίου και το πανέμορφο σπήλαιο του Άγιου Γάλα και την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας. Σε κοντινή απόσταση από το Almiriki βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο ορεινό χωριό Ανάβατος με την πλούσια ιστορία του, με κτίσματα από τις πέτρες του βουνού που δύσκολα φαίνεται το χωριό.

Για να απολαύσετε ένα υπέροχο δειλινό στο Αιγαίο επισκεφθείτε το νέο πετρόχτιστο χωριό Αυγώνυμα. Τα χρώματα της δύσης του ήλιου θα σας καταπλήξουν. Η επίσκεψη στη Νέα Μονή με τα περίφημα ψηφιδωτά θα σας μείνει αξέχαστη με την απλή λαμπρότητα της εκκλησίας του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μονομάχου. Κοντά στο μοναστήρι της Νέας Μονής αξίζει η επίσκεψη στο μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που βρίσκεται στη κορυφή του βουνού Προβατά.

Πολλές οι επιλογές για ημερήσιες κρουαζιέρες, κάνοντας το γύρο της Χίου με επισκέψεις σε απόμερους και γαλήνιους κολπίσκους από τους πολλούς που υπάρχουν ή ακόμα και μεγαλύτερα ταξίδια σε κοντινά νησιά.
Σίγουρα η βόλτα στον Κάμπο θα σας αποζημιώσει. Η περιοχή ονομάστηκε έτσι επειδή είναι κάμπος με τις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών. Στον Κάμπο πρωτοκαλλιεργήθηκε το περίφημο Χιώτικο μανταρίνι και η εξαγωγή του στα παλαιότερα χρόνια είχε χρυσάφι για αντίτιμο. Εκεί οι Γενουάτες και η αριστοκρατία της Χίου έκτισαν τα θερινά τους αρχοντικά. Πολλά διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και αξίζει η περιήγηση στα στενά δρομάκια του.

Η Χίος προσφέρεται για περιπατητικό τουρισμό. Πολλά τα μονοπάτια που ορισμένα από αυτά είναι χαρακτηρισμένα στον παγκόσμιο χάρτη μονοπατιών. Για θαλάσσια σπορ μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες του Καρφά και της Κώμης.

Πολλές οι επιλογές για το φαγητό σας αρχίζοντας από τα αυθεντικά ταβερνάκια του Λιθίου για φρέσκο ψάρι και τοπικούς μεζέδες. Η Υποδοχή θα σας ενημερώσει για πολλά ακόμη σημεία με καλό φαγητό και μην ξεχνάμε το τοπικό ούζο και την σούμα!

Απαραίτητη η επίσκεψη στη "Χώρα" την πόλη της Χίου δηλαδή και αξίζει να δείτε το κάστρο και την παλαιά πόλη πίσω από την ‘’φτωχή προκυμαία’’ τα παλαιά Οθωμανικά λουτρά, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και για τις απαραίτητες αγορές για γλυκά του κουταλιού, μαστίχα και άλλα τοπικά προϊόντα.
χάρτης περιοχής
DRIVE ME TO ALMIRIKI HOTEL